Nassauwijk, Voorschoten

Kindvriendelijk en groen wonen met alle gemakken in de buurt

Kiest u voor de Voorschotense Nassauwijk dan kiest u voor een ideale combinatie voor gezinnen met kinderen. Het is een groene wijk waar kinderen veilig kunnen spelen. De huizenbouw kent vele karakteristieke stijlen en grote steden liggen op korte afstand. Onze makelaar Yves Lampo komt zelf uit Voorschoten en kent de Nassauwijk van jongs af aan. Hij toont u graag de unieke woonkansen van deze populaire wijk.

Kindvriendelijk en groen

De Nassauwijk ligt aan de westkant van Voorschoten en staat bekend als een kindvriendelijke en groene wijk. Het kent bovendien een een mooie mix van verschillende bouwstijlen uit diverse tijden. De bouw van de Nassauwijk is begonnen in de jaren ‘30 en voortgezet in de jaren '50. Recent is het hele nieuwe deel grenzend aan het spoor gebouwd, met ruime rijtjeswoningen, twee onder één kapwoningen en riante villa’s gelegen aan het water.

Alles in de buurt

Door de centrale ligging in Voorschoten, ten opzichte van basisscholen, sportfaciliteiten en het centrum heb je alles in de buurt. Ga tennissen in Tennispark Adegeest. De kinderen kunnen terecht in diverse basisscholen zoals De Emmaus en de Nutsschool. Of ga naar het centraal gelegen Burgemeester Berkhoutpark. Daar is de laatste jaren veel aandacht aan besteed, onder andere door het kindvriendelijk te maken met het plaatsen van een speeltuin en sportveldje. Je kunt er ook fijn je hond uitlaten en genieten van de oude bomen en mooie bloemen.

Populaire locatie

De Nassauwijk is zeer populair, vooral bij gezinnen met kinderen. Je woont er vlakbij het gezellige centrum van Voorschoten met allerlei leuke winkeltjes en de weekmarkt op vrijdag. Voorschoten zelf behoort al jaren tot de een van de beste gemeenten om in te wonen. Vooral de centrale ligging ten opzicht van grote steden en de vele voorzieningen in de buurt, maken het een gewilde locatie.

Duurzame toekomst

Voorschoten is druk bezig met het verduurzamen van de gemeente. De Nassauwijk zal op den duur dan ook aan de beurt komen. Zo zal er duurzame nieuwbouw ontwikkeld worden op de plek van het huidige cultureel centrum en het oude schoolgebouw van OBS De Vos. Hier komen huizen en appartementen, waaronder sociale huur. Hoeveel dit er zullen zijn is nog niet bekend.

Uw makelaar voor de Nassauwijk in Voorschoten

Yves Lampo is onze gespecialiseerde makelaar voor de Nassauwijk in Voorschoten. Yves: “Van kleins af aan kom ik al in de Nassauwijk. Ik ging er naar school en mijn vrienden woonden er. Ook kwam ik er regelmatig een frietje halen bij de snackbar of om evenementen te bezoeken in het cultureel centrum. Het is een leuke buurt om in op te groeien. Je hebt er de vrijheid van een dorp en toch ook de gemakken van grote steden als Leiden en Den Haag. Ik kan het iedereen aanraden.”

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Nassauwijk, Voorschoten? Maak dan een afspraak met onze makelaar Yves Lampoo. Bel of WhatsApp 06-2310 9649 of e-mail naar yveslampo@remax.nl

Naar boven