Adegeest, Voorschoten

Ruim wonen in een groene omgeving

Wonen in Adegeest betekent wonen in een prachtige groene omgeving met ruime huizen. Ideaal voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Adegeest biedt een perfecte mix van landelijk wonen met het comfort van grote steden in de buurt zoals Leiden en Den Haag. Onze makelaar Jolanda Broere is gespecialiseerd in Adegeest en neemt u graag mee door deze schitterende wijk met unieke woonkansen.

Ideaal voor gezinnen

Adegeest staat bekend als een rustige woonwijk. Het is landelijk opgezet en ingericht als een typische gezinswijk. 67% van de woningen zijn koopwoningen, waarvan 53% eengezinswoningen, veelal gebouwd vóór 2000. In Adegeest woon je echt aan de rand van Voorschoten, met alle gemakken en voorzieningen om de hoek. In de wijk zijn verschillende basisscholen. Kinder-, tussen- en buitenschoolse opvang zijn goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De British School in the Netherlands is bereikbaar binnen 10 minuten en de American School of The Hague in Wassenaar is bereikbaar binnen 25 fiets- of 10 autominuten. Dat maakt Adegeest vooral ook geschikt voor expats met kinderen.

Recreatie, ontspanning en winkels

Adegeest heeft veel voorzieningen. Er liggen sportvelden van diverse sportverenigingen, onder andere voor voetbal, atletiek, tennis, handbal, hockey en softbal. Zwembad Het Wedde ligt een eindje verderop, net als de golfbaan en twee parken. Het natuur- en recreatiegebied Vlietland ligt op nog geen 10 minuten fietsen en met een kwartiertje autorijden ben je aan het strand aan de Wassenaarse Slag. De winkelpromenade Beethovenlaan met meerdere winkels is vlakbij, evenals het gezellige centrum met meerdere restaurants, cafés en een ruime keuze aan winkels. De Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is bereikbaar in 15 minuten.

Uitstekende verbindingen

Het openbaar vervoer is vrijwel voor de deur. NS-stations Voorschoten en de Vink liggen op fietsafstand en er zijn uitstekende fietspaden naar Leiden en Den Haag. Met de auto bent u snel op de A4 of de A44 naar Amsterdam, Schiphol. Binnendoor bent u snel in het centrum van Den Haag en Leiden.

Stabiele prijsontwikkeling

Adegeest is een populaire wijk waardoor de prijsontwikkeling van de woningen in Adegeest grotendeels meebeweegt met de gemiddelde woningprijs in de andere wijken in de gemeente Voorschoten. Het afgelopen jaar groeiden de woningprijzen zelfs iets meer dan het landelijk gemiddelde.

Continu verbeteren

De gemeente Voorschoten werkt hard aan de ontwikkeling van Adegeest. Zo worden verbeteringen aan het riool gecombineerd met het herinrichten van de wijk. De inrichting van een 30-kilometerzone wordt daarbij ook meegenomen. Ook wil de gemeente in samenwerking met de buurt maatregelen stimuleren voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Inmiddels is de gemeente gestart met de voorbereidingen om de openbare ruimte van Adegeest te verbeteren op een gebiedsgerichte en integrale wijze. Er wordt ook gekeken naar een complete aanpak van het groen, de waterstructuren, de parkeergelegenheden en de veiligheid van de wijk.

Uw makelaar voor Adegeest, Voorschoten

Jolanda Broere is onze gespecialiseerde makelaar voor de wijk Adegeest in Voorschoten. Jolanda: “Door de vele voorzieningen in de buurt en de ruime woningen biedt Adegeest unieke kansen voor wonen in de Randstad. Het is een heerlijke omgeving om in op te groeien met zoveel vrijheid en groen. Niet voor niets is Adegeest een van de populairste locaties in Voorschoten.” Maak kennis met Jolanda Broere, wijkmakelaar voor Adegeest in Voorschoten.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Adegeest, Voorschoten? Maak dan een afspraak met onze makelaar Jolanda Broere. Bel of WhatsApp 06 – 34 29 68 50 of e-mail naar jolandabroere@remax.nl

Naar boven