Krimwijk, Voorschoten

Karakteristiek wonen, subliem gelegen aan De Vliet

Wonen in Krimwijk betekent wonen in een prachtige groene omgeving met ruime huizen. Ideaal voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Krimwijk biedt een perfecte mix van landelijk wonen met het comfort van grote steden in de buurt zoals Leiden en Den Haag. Onze makelaar Jolanda Broere is gespecialiseerd in Krimwijk en het nabijgelegen Park Allemansgeest. Zij leidt u graag door deze schitterende locaties met unieke woonkansen.

Karakteristieke woningen

Krimwijk ligt ten noorden van het centrum van Voorschoten aan de oostkant van de populaire Leidseweg, een kindvriendelijke wijk met veel groen. De wijk is grotendeels aangelegd in de jaren ‘50. Het heeft dan ook veel jaren ‘30 woningen met bijpassende karakteristieke sfeer en alle ruimte. Ideaal voor gezinnen met opgroeiende kinderen.

Allure van Park Allemansgeest

Even verderop ligt Park Allemansgeest. Dit is een nieuwe woonwijk met 660 appartementen en woningen tussen Krimwijk en de Vliet met de allure van een chique wijk in Jugendstil en Art Nouveau stijl. Het is harmonieus en gevarieerd ontwikkeld. Ruim opgezet met oog voor details. Zelfs de bruggen en lantaarns zijn voorzien van de sierlijke details. In Park Allemansgeest woon je modern, in een stijlvolle, groene omgeving.

Rijke historie

Leuk weetje. Bij de start van de bouw van Park Allemansgeest werd een oude Veenweg uit de Bronstijd blootgelegd. Dwars door de wijk is het knuppelpad weer zichtbaar gemaakt. Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg hebben een archeologienota opgesteld en zich verbonden in het Pact van Duivenvoorde om te zorgen dat de cultuurhistorische waarden van het gebied niet verloren gaan.

Voorzieningen en ligging

Krimwijk ligt dichtbij de vele voorzieningen die Voorschoten rijk is. Onderwijs, kinderopvang en gezondheidszorg liggen op fietsafstand. Ook sporthallen en -velden, de British School in the Netherlands, openbaar vervoer en uitvalswegen zijn dichtbij. Voor leuke terrassen en winkels loop je naar het historische centrum. Krimwijk is gelegen aan open vaarwater naar de Vliet en recreatiegebied Vlietland bevindt zich op fietsafstand.

Uitstekende verbindingen

Het openbaar vervoer ligt vrijwel voor de deur. NS-stations Voorschoten en de Vink op korte afstand. Het bruisende centrum van Leiden ligt op enkele fiets kilometers, net als het strand van Wassenaar. De American School of The Hague in Wassenaar is bereikbaar binnen 25 fiets- of 10 autominuten. Met de auto is er een goede aansluiting op de A4 en de A44 naar Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Binnendoor zijn Leiden, Wassenaar en Den Haag makkelijk bereikbaar.

Gunstige ontwikkelingen

De prijsontwikkeling van de woningen in Krimwijk beweegt grotendeels mee met de gemiddelde woningprijs in de andere wijken in de gemeente Voorschoten. De huizenprijzen groeiden het afgelopen jaar zelfs iets meer dan het landelijk gemiddelde in Nederland. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de wijk. De belangenvereniging van Krimwijk initieert diverse projecten, zoals een plan om de wijk te verduurzamen met als doel om binnen tien tot vijftien jaar energieneutraal te zijn. Ook wordt er gewerkt aan thema’s zoals verkeersveiligheid in de wijk.

Uw makelaar voor Krimwijk, Voorschoten

Jolanda Broere is onze gespecialiseerde makelaar voor de wijk Adegeest en Park Allemansgeest in Voorschoten. Jolanda: “In zowel Krimwijk als Park Allemansgeest kun je stijlvol wonen. Je kunt kiezen uit het karakteristieke van Krimwijk of voor modern wonen in klassieke allure in Park Allemansgeest. In beide gevallen woon je ruim en groen, met het historische centrum van Voorschoten om de hoek. Wat wil je nog meer?” Maak kennis met Jolanda Broere, wijkmakelaar voor Krimwijk in Voorschoten.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Adegeest, Voorschoten? Maak dan een afspraak met onze makelaar Jolanda Broere. Bel of WhatsApp 06 – 34 29 68 50 of e-mail naar jolandabroere@remax.nl

Naar boven