Bloemenwijk, Voorschoten

Wonen in de rust van een dorp met de stad om de hoek

De Bloemenwijk in Voorschoten heeft alles in zich om er met een gezin te wonen. De buurt is kindvriendelijk en alles is in de buurt. Onze makelaar Yves Lampo is gespecialiseerd in de Bloemenwijk en neemt u graag mee langs de unieke woonkansen die deze groene omgeving biedt.

Ruim en groen

De Bloemenwijk is een kleine woonwijk met 1725 inwoners, voornamelijk in de leeftijdsgroepen van 0 tot 15, 25 tot 45 en 45 tot 65 jaar. De gemiddelde vraagprijs van woningen bedraagt € 474.263,-. De sfeervolle jaren ‘30 en ‘40 bouw geeft de wijk z’n karakteristieke sfeer. Net zoals de Nassauwijk heeft de Bloemenwijk veel groen en omdat de huizen een voortuin hebben, voelt de wijk ook ruim en fijn aan.

Alles in de buurt

Vrijwel alles in de Bloemenwijk ligt op loopafstand zoals supermarkten, restaurants en allerlei winkeltjes. Ook het NS-station en het centrum van Voorschoten, met de gezellige Voorstraat, zijn te voet te bereiken. Door de wijk loopt het ‘groene fietspad’ die van Leiden naar Den Haag gaat. Het strand van Wassenaar en de nieuwe shopping mall ‘The Mall of the Netherlands’ in Leidschendam kunt u met de fiets bezoeken. Verder biedt de gemeente vooral veel rust terwijl je toch ook makkelijk en snel midden in het bruisende centrum van Leiden en Den Haag bent.

Kindvriendelijk en veilig

De Bloemenwijk is vooral een kindvriendelijke wijk. Er wonen dan ook voornamelijk gezinnen met jonge kinderen vanwege de basisscholen in de buurt en de veilige omgeving. Je kunt er heerlijk wonen in alle levensfases. Zo kun je er beginnen als starter, wonen met je gezin en eventueel nog doorverhuizen naar een grotere woning aan het water met riante tuin.

Centrale ligging

In de wijk zijn speeltuinen met sportveldjes te vinden. En vanuit de wijk is het een klein stukje lopen naar Kasteel Duivenvoorde waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur en de rust. Net zoals de Nassauwijk, zal de Bloemenwijk een interessante wijk blijven voor mensen die in de omgeving Rotterdam, Den Haag, Leiden en Amsterdam werken. Door de goede ligging ten opzichte van uitvalswegen, zoals de A4 en de N44 ben je binnen afzienbare tijd op je werkplek.

Uw makelaar voor de Bloemenwijk in Voorschoten

Yves Lampo is onze gespecialiseerde makelaar voor de Bloemenwijk in Voorschoten. Yves: “Ik ben opgegroeid in Voorschoten en heb de Bloemenwijk altijd een van mijn favoriete wijken gevonden. De jaren ‘30 sfeer maakt het heel authentiek. Het heeft nog echt iets dorps terwijl je op een steenworp afstand van het centrum van Leiden woont. Voor kinderen is het een heerlijke buurt om in op te groeien, voor volwassenen die werken in Amsterdam of Den Haag heeft het een ideale ligging.”

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Bloemenwijk, Voorschoten? Maak dan een afspraak met onze makelaar Yves Lampoo. Bel of WhatsApp 06-2310 9649 of e-mail naar yveslampo@remax.nl

Naar boven